Kam na jídlo? - Olomouc



                                              Zdroj 1       Zdroj 2                                                               

Zajdeme dnes někam na večeři? No jasně a kam? Nevím ...

Pokud vypadá takhle váš rozhovor, tak zpozorněte a rozhodně rozklikněte  následující článek. Podíváme se společně blíž na vybrané olomoucké restaurace, které příležitostně navštěvujeme. Tak, všichni polkneme naprázdno a jdeme na to.



První fotka pochází z kongresového centra u hlavního vlakového nádraží v Olomouci. Na první pohled vás určitě zaujme impozantní výšková budova a ano doufáte správně. Čínská restaurace se nachází až na samotném vrcholku (na siluetě budova úplně vpravo), takže u jídla vás bude doprovázet nádherný výhled na celou Olomouc. Co se týče kvality jídla, je velice chutné a vaří zde opravdu jejich místní a ne Franta s Tondou co vařili deset let u Jelena svíčkovou a grilovaný kolena. Na výběr budete mít z mnoha obměn kuřecího, vepřového, kachního a hovězího masa v různých omáčkách asi na milión způsobů. Na mořské plody zde taky narazíte, ale ty bych nedoporučoval. Krevety vypadají spíš jako návnady pro ryby a ne normální jídlo. Jako přílohy jsou zde klasické nudle a asi deset verzí rýže. Pokud jen projíždíte Olomoucí a máte hlad je tahle restaurace pro vás jasná volba, kousíček od hlavní cesty a uvidíte toho víc než čekáte. K tomu všemu se fakt luxusně najíte.
  

Další z fotek pochází již z centra Olomouce z hospody kapitána Morgana neboli Morgan´s restaurant. Tuhle často volíme po kině, je dlouho otevřen a často zde hraje živá hudba. Když má člověk chuť na pořádnej burgr s kýblem hranolek, tak je to jasná volba. Cena je překvapivě nižší než třeba u sladkýho mekáče. K tomu si dáte domácí limonádu a už nezbývá nic jiného než se odfunět do auta a odvézt se domů na gauč a v klidu dotrávit tuhle mamutí porci. Takže pokud máte rádi burgry, tak neváhejte, restaurace samozřejmě nabízí spoustu jiných jídel jako jsou žebra, křídla, různé plátky masa a jiné.


Další restaurace je Sushi Miomi. Kdo má rád, nakyslou rýži a syrové ryby, tak budete určitě nadšení jako já. Restaurace ovšem není nejlevnější a vyplatí se počkat si na nějakej kupón na slevomatu nebo na jiném podobném portále. Celé místo je na můj vkus trochu tmavé, ale to jídlo. No chrochtal jsem blahem ještě tři dny. Udělají vám zde jakékoliv sushi přímo před vámi od maki, přes nigiri až po sashimi. Mlsné jazyčiska zde najdou i kaviár. Rozhodně doporučuju, ale připravte si peněženky.


Další dvě fotky jsou pořízené v restauraci Drápal, která je vlastně naproti kapitána Moragana. Jedná se typickou pivnici pouze s plzeňským pivem a patřičným jídlem k tomu. Zde si můžete objednat luxusní tatarák, uzené koleno, nespočet různých mas na spoustu způsobů, my jsme naposledy zvolili pořádnej kus krávy. První obrázek je beefsteak s pepřovou omáčkou pro ženy 200g. Druhej obrázek je pro pořádný medvědy, opět beefsteak s bylinkovým máslem ale již pro muže 300g. Bohužel zde si budete muset taky připlatit, ale věřte mi že se to vyplatí. Masíčko se doslova rozplývalo na jazyku. Prostě mlask. Kdo má rád pořádnou flákotu, tak drápal jasná volba.



                                                                          
Na závěr zde máme Lobster restaurant v Šantovce, asi 10 minut chůze od Drápala. Tahle restaurace se řadí už k těm luxusnějším. Můžete si zde vybrat humra přímo z akvárka a oni vám ho udělají. Mají zde ovšem ale i pizzu. Kuchaři absolvovali kurz přímo v Itálii a dostali nějakou licenci či co. Prostě ta pizza je zde luxusní, tenké křupavé těsto, vše rychle hotové a zapít to můžete limonádou, ale ne naředěnou sirupem jako jinde, ale čerstvě vymačkaným ovocem. Lahoda. Překvapivě zde nezaplatíte tolik, kolik byste na první dojem počítali.
                                                                 


Tak si to shrneme:            
- Čínská restaurace v kongresovém centru - výborná čína
- Kapitán Morgan - obří burgry
- Sushi Miomi - dokonalé sushi
- Drápal - skvělá hospoda na flák masa
- Lobster - pro milovníky mořských plodů ideální, pizza taky suprová

Samozřejmě zde nejsou všechny restaurace, které by stály za zmínku, ale to necháme na nějaký další článek.                    

To je asi tak všechno. Vybrali by jste si z výše uvedených restaurací? Chutnají vám podobná jídla nebo si dáte raději něco zdravějšího?

Váš testující medvěd a jeho degustační parťák medvědova slečna

Štítky: