Sebevražedný oddíl


Zdroj



Říkáte si, že je divný, aby hlavní hrdinové byli padouši? No rozhodně to není neobvyklé, už hodně seriálů i filmů nám toho bylo důkazem. V tomto filmu s výběrem padouchů rozhodně nešetřili.



Na čtvrtého srpna jsme měli opět naplánovanou návštěvu místního multikomplexu kin. Jelikož jsme propásli středeční předpremiéru, čtvrtek byla jasná volba a už jsem zuřivě klikal na „rezervovat místa“. Hodiny jsem doslova tlačil očima, a jakmile byla správná doba, pouze zachrastění klíčů a zvuk vzdálených kroků na chodbě značil, že medvěd dnes už nic v práci dělat nebude.


Dvoutulící sedačka byla na svém místě jak slibovali, zapadli jsme do ní, kelímek tekutého kostkového cukru jsem zasadil do držáku vedle sebe a už tam začali lítat upoutávky a reklamy.


Úvod nás lehce seznámí s každým členem, na některé se dostalo i dvakrát.

Deadshot  - Neboli Floyd Lawton, nájemý vrah, který nikdy nemine svojí pistolí cíl, pokud sám nechce.


Harley Quinn – Magor, blázen, psychopat, vrah a spousta jiných přirovnání by na ni seděla. Nekompromisně zamilovaná, do Jokera, své životní lásky. Preferuje baseballovou pálku.


Kapitán Boomerang – Zloděj a vrah. Do které banky vstoupil, tu vykradl. Vrhá ostré rádoby boomerangy.

El Diablo – Gangster, kterého se údajně dotkl ďábel. Umí udělat oheň z ničeho, a když se hodně naštvě … Něco jako ďábel vyjde na povrch.

Killer Croc – Je to chlápek, kterej je napůl ještěr, nejspíš krokodýl. Docela ošklivej xichtík.

Rick Flag – Jedinej klaďas v týmu. Elitní člen Americké armády, nemá žádné superschopnosti.

Katana – Žena hnána pomstou za svého zabitého manžela. Ovládá bravurně samurajský meč, ve kterém údajně sídlí duše jejího milovaného.

Enchantress – Dávná čarodějka s nadpřirozenými schopnostmi. Posedlá osvobodit se.

Zdroj




Každý z týmu je určitým způsobem vyšinutý. Deadshot, kterého bravurně hraje Will Smith má například malou dcerku, která je paradoxně jeho slabinou. Harley, kterou hraje Margot Robbie, o které jste si mohli přečíst v naší recenzi na Tarzana, je celou osobou zatížena na Jokera, kterého v týmu neuvidíme, ale rozhodně o jeho šílenost nepřijdeme. El Diablo, má psychickou újmu z toho jak si zabil manželku a děti.



Zdroj
Po velice svižném začátku, kde nám je každý z členů představen, se ani nestačíte nadechnout a strčit si do pusy trochu kukuřičnýho vzduchu co leze za zuby a hned bude na scéně první záporák. Nestačíte to ani zapít tekutým cukrem a bude tam ještě jeden!
  
Celý tým je povolán, vytažen z vězení a poslán do epicentra zla. Celou dobu, je film prošpikovaný svižnou akcí, vtipy a hláškama hlavních hrdinů. Do toho se nám sem tam objeví Joker, jehož bravurně zahrál Jared Leto, který se svým výkonem skoro vyrovnal Heathu Legetovi z Temného rytíře, který se do své role tak vžil, že na to zemřel a dostal posmrtně Oscara.


Joker je prostě famózní v tomto filmu a je jen škoda, že nedostal více prostoru a figuruje zde pouze jako vedlejší postava. Celému filmu naopak dominuje Deadshot s Harley, proto je škoda že další členové týmu tolik prostoru nedostali. Rozhodně o El Diablovi jsme se mohli dozvědět mnohem víc a taky mohl předvést více pyromanie. Celkově to na mě působilo, že spousta postav byla držena zpátky naschvál. Jakoby chtěli vyzvednout hodně vysoko ty dvě výše zmíněné.
 
Zdroj

Paradoxně, jediný klaďas, který v týmu je, by nemusel v celém filmu být a nikdo by si toho nevšiml. Je to nudná nezáživná postava a jedno z mála mínusů celého filmu. Ostatní postavy ho tak převyšují, že kdyby dvakrát skoro neumřel, tak by jste si ho fakt ani nevšimli.


Soundtrack k filmu je hodně chytlavej, nejsou to žádné nové písničky, ale do filmu prostě sedly jak prdel na hrnec a perfektně podkreslují veškerou akci.


Kdo z vás sleduje komiksové filmy, čte komiksy anebo třeba jen sleduje seriály typu Arrow nebo Flash. Neměli by členové Suicide Squad pro vás být neznámou. Taky jistě zaznamenáte hodně nesrovnalostí, ale to vůbec nevadí a celému filmu to na kvalitě neubírá.





Proto neváhejte a kdo je fanouškem komiksových hrdinů, a v tomto případě i  antihrdinů, jděte do kina a pokochejte se famózní podívanou na nikdy nekončící akci (až v titulkách), neomylného Deadshota a děsivě bláznivou Harley Quinn s celým týmem za zádama připraveným porazit jakékoliv zlo, protože jim to přece zkrátí pobyt ve vězení.



Tomuto filmu uděluji čtyři medvědy z pěti. Zase tak perfektní nebyl, ale podívaná to je suprová.










Viděli jste již Suicide Squad, chystáte se na něj do kina? Dejte vědět co na tento film říkáte.




Váš testující medvěd


Štítky: